Πανεύκολη νηστίσιμη χορτόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Άννας Μπαδέμα για ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Πανεύκολη νηστίσιμη χορτόπιτα

Υλικά
1 κιλό σπανάκι
4 πράσα κομμένα σε ροδέλες
6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
Λίγο σιμιγδάλι ή φρυγανιά τριμμένη (λιγότερο από μια χουφτίτσα)
300γρ τυρί νηστίσιμο τριμμένο
Άνηθο μπόλικο, αλάτι, πιπέρι
1 πακέτο φύλλο κιχί της Άλφα

Εκτέλεση
Αχνίζω σε λίγο λάδι τα πράσα, τα κρεμμυδάκια κι όταν μαλακώσουν και το σπανάκι. 
Ρίχνω λίγο νεράκι, ίσα με μισό ποτήρι νερό, για να ετοιμαστεί η γέμιση.
Έπειτα ρίχνω το σιμιγδάλι. 
Αν βάλετε φρυγανιά ρίξτε την στο τέλος, αφού εξατμιστούν τα υγρά της γέμισης. 
Όταν γίνει, βγάζω από τη φωτιά, ρίχνω αλάτι, πιπέρι και άνηθο κατά βούληση, και μετά το τριμμένο τυρί. 
Λαδώνω το ταψί, στρώνω 3 φύλλα κάτω, αφού τα λαδώσω στο ενδιάμεσό τους, ρίχνω τη γέμιση, και τα άλλα 3 τα βάζω από πάνω. 
Ψήνω στους 180 σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις.