Χταπόδι με κοραλάκι



Μια συνταγή της κυρίας Maria Xatzhstamatioy για ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΚΟΡΑΛΑΚΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Χταπόδι με κοραλάκι

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβω το χταπόδι σε κομμάτια και το βάζω να πιει τα ζουμιά του σε χαμηλή φωτιά.
Όταν τα έχει πιει είναι σχεδόν έτοιμο. Παίρνει γύρω στη μία με μιάμιση ώρα. 
Σε άλλη κατσαρόλα τρίβω ένα κρεμμύδι και το μαραίνω σε ελαιόλαδο.
Βάζω μέσα το χταπόδι και το γυρίζω λίγο. 
Ρίχνω ένα κουταλάκι πελτέ ντομάτας και αμέσως μετά ένα ποτήρι χυμό ντομάτας, πιπέρι, δάφνη και 1 κ.γ. μέλι. 
Σβήνω με ένα σφηνάκι ούζο και μερικά σπυριά κόλιανδρο. 
Αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτω ζεστό νερό.
Όταν αρχίσει να κοχλάζει ρίχνω το κοχυλάκι. 1 μέρος κοχυλάκι τέσσερα νερό.
Σε ένα τέταρτο είναι έτοιμο.
Ανάλογα το χταπόδι χρειάζεται να δοκιμάσουμε για το αλάτι.
Δε βάζω ποτέ πάρα μόνο στο τέλος αν χρειαστεί.