Κρεμμυδοπιτάκια



ΚΡΕΜΜΥΔΟΠΙΤΑΚΙΑ


Υλικά

Για το ζυμαράκι:
  • 1 φλ. Καλαμποκέλαιο
  • 1 φλ. χλιαρό γάλα πλήρες
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ. σ. ξύδι
  • ½ κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. μαγιά ξηρή
  • 400 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για τη γέμιση:
  • 5 κρεμμύδια
  • 3 κόκκινες πιπεριές
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • Μια πρέζα πάπρικα γλυκιά, αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι για το τσιγάρισμα


Εκτέλεση

  1. Ζυμώνουμε το ζυμάρι, ανοίγουμε σε φύλλο και με ποτήρι το χωρίζουμε σε στρογγυλά κομμάτια.
  2. Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την ψιλοκομμένη πιπεριά, ρίχνουμε μέσα την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και αφού κρυώσει ρίχνουμε στο μείγμα το αυγό χτυπημένο.
  3. Σε κάθε στρογγυλό κομμάτι ρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού μείγμα, καπακώνουμε με 2ο στρογγυλό κομμάτι και τα κλείνουμε με πιρούνι και νεράκι.
  4. Ψήνουμε στους 180 στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει η ζύμη.



Δημιουργός συνταγής: Άννα Μπαδέμα

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!