
ΚΡΕΜΜΥΔΟΠΙΤΑΚΙΑ
Υλικά
Για το ζυμαράκι:- 1 φλ. Καλαμποκέλαιο
- 1 φλ. χλιαρό γάλα πλήρες
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ. σ. ξύδι
- ½ κ. γλ. αλάτι
- 1 κ. γλ. μαγιά ξηρή
- 400 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για τη γέμιση:
- 5 κρεμμύδια
- 3 κόκκινες πιπεριές
- 1 αυγό χτυπημένο
- Μια πρέζα πάπρικα γλυκιά, αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι για το τσιγάρισμα
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε το ζυμάρι, ανοίγουμε σε φύλλο και με ποτήρι το χωρίζουμε σε στρογγυλά κομμάτια.
- Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την ψιλοκομμένη πιπεριά, ρίχνουμε μέσα την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και αφού κρυώσει ρίχνουμε στο μείγμα το αυγό χτυπημένο.
- Σε κάθε στρογγυλό κομμάτι ρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού μείγμα, καπακώνουμε με 2ο στρογγυλό κομμάτι και τα κλείνουμε με πιρούνι και νεράκι.
- Ψήνουμε στους 180 στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει η ζύμη.


Δημιουργός συνταγής: Άννα Μπαδέμα