Κριτσίνια



Μια συνταγή του κυρίου George Chatzigiatroudakis για ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ εκτελεσμένη από την κυρία Anna Lampropouloy στην ομάδα στο Facebook Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)


Κριτσίνια

ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΈΝΑ ΑΓΑΠΗΜΈΝΟ ΣΝΑΚ!

ΥΛΙΚΑ :
500 γρ. αλεύρι σκληρό
220 γρ. χλιαρό νερό
50 γρ. σησαμέλαιο
30 γρ. βούτυρο σοφτ
30 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
30 γρ. νωπή μαγιά ή 1.5 φακελάκι ξηρή
σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ ΕΚΤΟΣ από το αλάτι.
Το ανακατεύουμε με τον γάντζο για 2'''.
Αφού ανακατευτούν ρίχνουμε το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη. Ζυμώνουμε 6'-7'.
Αν κολλάει βάζουμε λίγο σησαμέλαιο στα χέρια μας και το βγάζουμε από τον κάδο.
Το αφήνουμε πάνω στον πάγκο μας.
Κόβουμε ζυμαράκια των 25γρ.
Τα πλάθουμε σε στενόμακρο σχήμα.
Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 2'-3'.
Ετοιμάζουμε παράλληλα ένα μπολ με χλιαρό νερό που μέσα ρίχνουμε λίγη ζάχαρη.
Παίρνουμε τα μπαστουνάκια και τα βουτάμε μέσα στο νερό και αμέσως μετά τα κυλάμε μέσα στο σουσάμι.
Τα αραδιάζουμε σέ ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Τα σκεπάζουμε με μια βαμβακερή πετσέτα και τα αφήνουμε για 45'.
Ζεσταίνουμε το φούρνο μας στους 170βαθ στις αντιστάσεις.
Βάζουμε ένα ταψάκι με νερό στο κάτω μέρος του φούρνο.
Ψήνουμε για 35'-40'.Μετα κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 150βαθ.για να γίνουν τραγανά.
Εγώ έκανα την μισή δόση.