Μπισκοτάκια βουτύρου με ζαχαρούχο γάλα και άρωμα αμυγδάλου



ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΜΕ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ


ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάω στο μίξερ 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να αφρατέψει και προσθέτω ένα ζαχαρούχο γάλα (400 γρ) και λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας με άρωμα αμυγδάλου συνεχίζοντας το χτύπημα. 
  2. Τέλος προσθέτω σιγά - σιγά 450 γρ. αλεύρι (έβαλα 15 0γρ. φαρίνα και 300 γρ. για όλες τις χρήσεις) συνεχίζοντας το χτύπημα. 
  3. Βάζω σε δύο σακούλες ζαχαροπλαστικής τις μύτες κορνέ (φωτο) αδειάζω το μείγμα, φτιάχνω τα σχέδια μου και ψήνω σε λαδόκολλα στους 170 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά στον αέρα.
*Αν το μείγμα είναι λίγο σκληρό και δε βγαίνει εύκολα από το κορνέ προσθέτουμε λίγο ακόμη γάλα.
*Από πάνω βάζουμε αν θέλουμε σταγόνες σοκολάτας.


Δημιουργός συνταγής: Efi Prentza

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!