
ΡΕΒΑΝΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ
Υλικά
5 αυγα,
1 ποτηρι χυμο φρεσκου πορτοκαλιου ,
1 ποτηρι ζαχαρη,
1 ποτηρι σπορελαιο,
500 γρ σιμιγδαλι χοντρο,
100 γρ καρυδα,
1 μπεικιν,
1 βανιλια,
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιου
Εκτέλεση
1 ποτηρι χυμο φρεσκου πορτοκαλιου ,
1 ποτηρι ζαχαρη,
1 ποτηρι σπορελαιο,
500 γρ σιμιγδαλι χοντρο,
100 γρ καρυδα,
1 μπεικιν,
1 βανιλια,
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιου
Εκτέλεση
Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν, να ασπρισουν να μην χασουν τον ογκο τους.
Ριχνουμε εναλλαξ σιγα - σιγα το χυμο και το σπορελαιο.
Τελος ριχνουμε σιγα - σιγα το σιμιγδαλι, την καρυδα, το μπεικιν, τη βανιλια και το ξυσμα. Βουτυρωνουμε καλα το ταψι μας (28 Νο), ριχνουμε το μιγμα και το ψηνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαια σχαρα για 40 λεπτα ανάλοτα το φούρνο.
Ριχνουμε εναλλαξ σιγα - σιγα το χυμο και το σπορελαιο.
Τελος ριχνουμε σιγα - σιγα το σιμιγδαλι, την καρυδα, το μπεικιν, τη βανιλια και το ξυσμα. Βουτυρωνουμε καλα το ταψι μας (28 Νο), ριχνουμε το μιγμα και το ψηνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαια σχαρα για 40 λεπτα ανάλοτα το φούρνο.
Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει.
Σιρόπι
Σιρόπι
Βραζουμε 3 ποτηρια νερο, 3 ποτηρια ζαχαρη και μισο λεμονι για 5 λεπτα.
Οταν το κατεβασουμε το αφηνουμε 5 λεπτα σε θερμοκρασια δωματιου και στη συνεχεια σιροπιαζουμε σιγα - σιγα. Δηλαδη απορροφει και ξανα!
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou