Κασερόψωμο



ΚΑΣΕΡΟΨΩΜΟ


Υλικά
2 ποτήρια φρέσκο γάλα, χλιαρό προς ζεστό
1 ποτήρι σπορέλαιο
25 γρ. νωπή μαγιά ή 1 φακελάκι ξηρή
1 κ.σ. ζάχαρη
2 ασπράδια αυγών
1 κ.γ. αλάτι
6 ποτήρια αλεύρι
300 γρ. τριμμένο κασέρι
2 φλ. του ελληνικού καφέ λάδι μέσα σε μπολάκι ανακατεμένο με 1 κ.σ. αλεύρι

Εκτέλεση
Βάζουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη σε ένα μπολ, ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, τα ασπράδια και το αλάτι και ανακατεύουμε.
Τέλος ρίχνουμε ποτήρι - ποτήρι το αλεύρι και ανακατεύουμε ξανά.
Λαδώνουμε τον πάγκο, τοποθετούμε πάνω τη ζύμη και ζυμώνουμε με λαδωμένα χέρια ώσπου να γίνει λεία.
Την ξαναβάζουμε σε μπολ και τη σκεπάζουμε πολύ καλά πρώτα με μεμβράνη και μετά με μία κουβέρτα.
Την αφήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά.
Τη βάζουμε πάνω στον πάγκο, την κόβουμε σε 3 κομμάτια τα οποία φτιάχνουμε μπάλες και τις ανοίγουμε σε τετράγωνα φύλλα.
Αλείφουμε τα φύλλα με το λάδι που έχουμε ανακατέψει με το αλεύρι, ρίχνουμε στα φύλλα κασέρι και στη συνέχεια τα ρολάρουμε.
Έτσι φτιάχνουμε 3 ρολά.
Λαδώνουμε το πυρέξ ή το ταψί μας.
Κόβουμε σε ίσα κομμάτια τα ρολά, πατάμε λίγο με χέρι το κάθε κομμάτι - φέτα και στη συνέχεια αρχίζουμε να τα στήνουμε λίγο όρθια στο ταψί ή το πυρέξ μας.
Τα σκεπάζουμε για 35 λεπτά.
Τέλος, χτυπάμε 2 κροκούς με 2 κ.σ. γάλα και τα αλείφουμε.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα μέχρι να κοκκινίσουν.
Στο τελευταίο πεντάλεπτο ανοίγουμε το φούρνο, τα βγάζουμε και ρίχνουμε ενδιάμεσά τους τριμμένο κασέρι.
Το ξαναβάζουμε λίγο στο φούρνο ίσα να λιώσει.