
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ
Συνοδεύεται με σαλάτα, σκορδαλιά, πατάτες τηγανητές.
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένω και βγάζω το κόκαλο από τα μπακαλιαράκια.
- Στεγνώνω καλά τα φιλέτα, ώστε να είναι όσο πιο στεγνά γίνεται πριν το αλεύρωμα.
- Τα αλευρώνω με αλεύρι και σιμιγδάλι που έχει αλάτι και λευκό πιπέρι, ώστε να πάρει γεύση το ψάρι.
- Υπολογίζω να βάλω ελαιόλαδο στο τηγάνι τόσο όσο να φτάνει στη μέση του φιλέτου.
- Όσο τηγανίζω τα φιλέτα τηγανίζω μαζί και ένα κλαδάκι δενδρολίβανο για να δώσει γεύση στο λάδι.
- Δεν τα ακουμπώ σε χαρτί κουζίνας (γιατί μέχρι να τελειώσω το τηγάνισμα η υγρασία έχει νοτίσει την κρούστα) αλλά σε σχάρα να αερίζονται από κάτω,
- Σερβίρω αμέσως και φροντίζω να είναι ζεστά.