Μπακαλιαράκια φρέσκα τηγανητά



Μια συνταγή της κυρίας Pellumbesha Lumi για ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μπακαλιαράκια φρέσκα τηγανητά

Συνοδεύεται με σαλάτα, σκορδαλιά, πατάτες τηγανητές.

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένω και βγάζω το κόκαλο από τα μπακαλιαράκια.
Στεγνώνω καλά τα φιλέτα, ώστε να είναι όσο πιο στεγνά γίνεται πριν το αλεύρωμα.
Τα αλευρώνω με αλεύρι και σιμιγδάλι που έχει αλάτι και λευκό πιπέρι, ώστε να πάρει γεύση το ψάρι.
Υπολογίζω να βάλω ελαιόλαδο στο τηγάνι τόσο όσο να φτάνει στη μέση του φιλέτου.
Όσο τηγανίζω τα φιλέτα τηγανίζω μαζί και ένα κλαδάκι δενδρολίβανο για να δώσει γεύση στο λάδι.
Δεν τα ακουμπώ σε χαρτί κουζίνας (γιατί μέχρι να τελειώσω το τηγάνισμα η υγρασία έχει νοτίσει την κρούστα) αλλά σε σχάρα να αερίζονται από κάτω,
Σερβίρω αμέσως και φροντίζω να είναι ζεστά.