Κουλουράκια πορτοκαλιού με αμμωνία



Μια συνταγή της κυρίας Χρυσανθης Μιχου για ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΑΜΜΩΝΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κουλουράκια πορτοκαλιού με αμμωνία

Υλικά
4 αυγά
1 και 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζάνι τσαγιού σπορέλαιο
3/4 φλυτζάνι τσαγιού φυσικό χυμό πορτοκάλι
1 κ.γ. αμμωνία διαλυμένη στο χυμό
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια προαιρετικά (εγώ δεν έβαλα)
1 κιλό περίπου αλεύρι η ζύμη να είναι μαλακή και να κολλάει στα χέρια (λαδώνουμε λίγο τα χέρια μας για να δουλέψουμε τη ζύμη).

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. 
Έπειτα ρίχνουμε το χυμό με την αμμωνία, το σπορέλαιο, ξύσμα πορτοκαλιού, αν θέλουμε 1 βανίλια, το μπέικιν, το αλεύρι σταδιακά και ζυμώνουμε να ενωθούν τα υλικά. 
Λαδώνουμε τα χέρια μας και παίρνουμε από τη ζύμη μπαλίτσες στο μεγέθους μικρού μανταρινιού, πλάθουμε κουλουράκια και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα σε απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν. 
Αλείφουμε με αυγό αφού πρώτα το έχουμε χτυπήσει καλά και ψήνουμε 180 βαθμούς, στον αέρα ή αντιστάσεις για 20 λεπτά περίπου αναλόγως τον φούρνο. 
Βγαίνουν 55 - 60 κουλουράκια.