
ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΑΜΜΩΝΙΑ
Υλικά
- 4 αυγά
- 1 και 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλυτζάνι τσαγιού σπορέλαιο
- 3/4 φλυτζάνι τσαγιού φυσικό χυμό πορτοκάλι
- 1 κ.γ. αμμωνία διαλυμένη στο χυμό
- Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια προαιρετικά (εγώ δεν έβαλα)
- 1 κιλό περίπου αλεύρι η ζύμη να είναι μαλακή και να κολλάει στα χέρια (λαδώνουμε λίγο τα χέρια μας για να δουλέψουμε τη ζύμη).
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Έπειτα ρίχνουμε το χυμό με την αμμωνία, το σπορέλαιο, ξύσμα πορτοκαλιού, αν θέλουμε 1 βανίλια, το μπέικιν, το αλεύρι σταδιακά και ζυμώνουμε να ενωθούν τα υλικά.
- Λαδώνουμε τα χέρια μας και παίρνουμε από τη ζύμη μπαλίτσες στο μεγέθους μικρού μανταρινιού, πλάθουμε κουλουράκια και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα σε απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν.
- Αλείφουμε με αυγό αφού πρώτα το έχουμε χτυπήσει καλά και ψήνουμε 180 βαθμούς, στον αέρα ή αντιστάσεις για 20 λεπτά περίπου αναλόγως τον φούρνο.
Βγαίνουν 55 - 60 κουλουράκια.