Πολύ αφράτα, λαχταριστά τυροπιτάκια



Μια συνταγή της κυρίας Δωρας Περρου για ΑΦΡΑΤΑ, ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Αφράτα, λαχταριστά τυροπιτάκια

Υλικά (για 80 κομμάτια)
2 αυγά
3 φλ. του ελληνικού καφέ αραβοσιτέλαιο
2 νεροπότηρα γάλα φρέσκο χλιαρό
1 κύβο φρέσκια μαγιά 25 γρ. ή 1 φακελάκι ξηρή
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. κοφτό αλάτι
Αλεύρι γ.ο.χ. όσο πάρει για ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια (1 κιλό και κάτι παραπάνω)

Για τη γέμιση 
Φέτα τριμμένη με το πιρούνι, με αυγό χτυπημένο και λίγο μαυροπίπερο

Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά της ζύμης (δεν αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη) παίρνουμε μια μπάλα μικρή, την ανοίγουμε όσο ένα πιάτο, την κόβουμε σε τριγωνάκια και βάζουμε τη γέμιση σαν κρουασανάκια.
(Εναλλακτικά μπορούμε να ανοίξουμε ένα μεγάλο φύλλο όπως της πίτας αλλά πιο χοντρό και με μαχαίρι να χαράξουμε παράλληλες γραμμές και μετά διαγώνιες ώστε να βγουν τριγωνάκια.)
Από πάνω αλείφουμε με ένα αυγό αραιωμένο με λίγο νερό κι αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι ή παπαρουνόσπορο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις για 25 λεπτά.
Μπορούμε να τα κάνουμε και με λουκάνικο, αλείφουμε λίγη μουστάρδα, τοποθετούμε ένα λουκανικάκι Φρανκφούρτης και τυλίγουμε.