Χορτόπιτα με χειροποίητο φύλλο



Μια συνταγή της κυρίας Anna Lampropouloy για ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΥΛΛΟ από την ομάδα στο Facebook Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)


Χορτόπιτα με χειροποίητο φύλλο

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
250 γρ. αλεύρι Κούλα,
250 γρ. αλεύρι ΜΑΝΑ,
10 γρ. αλάτι,
15 γρ. λάδι,
15 γρ. ξύδι,
200 γρ. περίπου νερό (μπορεί να χρειαστεί λίγο ακόμη)
Να γίνει μία ελαστική και εύπλαστη ζύμη.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Διάφορα χόρτα από τα χωράφια (άγρια σπανάκια, τσουκνίδες, καυκαλήθρες, πράσα, κρεμμυδάκια φρέσκα, μάραθο).
Δεν τα σοτάρισα, τους έριξα λίγο αλάτι και τα άφησα λίγη ώρα.
Μετά τα έστυψα και σούρωσα να φύγουν τα νερά που βγήκαν.
Έριξα λάδι, πιπέρι αρκετό, 2 αυγά και λίγο τραχανά να μαζέψει τα υγρά.
Λάδωσα ένα ταψάκι 30εκ. και έστρωσα 4 φύλλα λαδώνοντας το κάθε ένα.
Στο τέταρτο φύλλο έριξα τη μισή γέμιση.
Έβαλα ένα φύλλο, έριξα την υπόλοιπη γέμιση και συνέχισα με τα άλλα 4 φύλλα λαδώνοντάς τα.
Στο τέλος την χάραξα, την ψέκασα με νερό και λάδι και την έψησα στην ξυλόσομπα για περίπου 1 ώρα.