Κοτόπιτα με κρέπες


Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΠΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κοτόπιτα με κρέπες

Κάτι διαφορετικό σήμερα φίλοι μου....!!!!!ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΠΕΣ.....με φανταστική σούπερ πεντανόστιμη γέμιση.....!!!!!Απλά θεϊκήηηηη......!!!!!!!!Φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε....!!!

Υλικά
Για τις κρέπες
3 1/2 κούπες γάλα
2 κ.σ βούτυρο λιωμένο
4 αβγά
2 κούπες αλεύρι κοσκινισμένο
1/3 κ.γ αλάτι
1 κ.σ κοφτή ζάχαρη

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι , προσθέτω τη ζάχαρη , το αλάτι και κάνω μια λακκούβα.
Προσθέτω το γάλα το λιωμένο βούτυρο και τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα.
Με ένα σύρμα ανακατεύω πολύ καλά μέχρι να έχω ένα χυλό όχι πολύ παχύ.
Τηγανίζω σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζοντας κάθε φορά μία τσιμπιά βούτυρο.

Για θα τη γέμιση
3 φιλετάκια κοτόπουλο στήθος (εγώ έβαλα κότα χωριάτικη που μου είχε περισσέψει)
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 καρότα
1 - 2 κλωναράκια σέλερι
4 μεγάλα πράσα
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1/2 ματσάκι άνηθο
300 γρ. τυρί κρέμα
200 γρ γραβιέρα
1 αβγό
το ζωμό από το κοτόπουλο
Αλάτι πιπέρι
Λίγο λάδι
200 γρ γκούντα επιπλέον για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βράζω το κοτόπουλο με το ξερό κρεμμύδι τα καρότα και το σέλερι.
Αλατοπιπερώνω.
Αφού μαλακώσει κατεβάζω από τη φωτιά και αφήνω να κρυώσει.
Κρατάω 4 κουτάλες από το ζωμό.
Ψιλοκόβω το κοτόπουλο και αφήνω στη άκρη.
Πλένω και ψιλοκόβω τα πράσα , τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
Σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι σοτάρω τα λαχανικά.
Αφού γυαλίσουν και μαλακώσουν προσθέτω το ψιλοκομμένο κοτόπουλο.
Τα γυρίζω 3 λεπτά να ανταλλάξουν αρώματα.
Κατεβάζω από τη φωτιά.
Ωστόσο σε ένα βαθύ πιάτο παίρνω τα 200 γρ τυρί κρέμα και το πατάω με ένα πιρούνι να μαλακώσει.
Προσθέτω το αβγό και ανακατεύω.
Παίρνω δύο κουτάλες από το ζεστό ζωμό που κράτησα και προσθέτω στο μίγμα και ενσωματώνω καλά.
Αλατοπιπερώνω με προσοχή.
Το γυρίζω μέσα στη γέμιση και ανακατεύω.
Προσθέτω τη γραβιέρα και ανακατεύω καλά.
Παίρνω το υπόλοιπο τυρί κρέμα και το διαλύω με 2 κουτάλες ζωμό μέχρι να έχω ρευστή υφή σαν αυτή της κρέμας γάλακτος.
Την απλώνω μέσα στο ταψάκι μου.
Παίρνω μια - μια κρέπα και απλώνω μέσα στο ταψάκι έτσι ώστε να περισσεύουν στα το τοιχώματα για να μπορέσουμε να εγκλωβίσουμε τη γέμιση.
Απλώνω τη μισή γέμιση.
Κάνω μια στρώση πάλι με κρέπες.
Απλώνω την υπόλοιπη γέμιση και κλείνω πρώτα με τις κρέπες από τα πλάγια που περισσεύουν και έπειτα καλύπτω στο κέντρο.
Πασπαλίζω με το τυρί και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στο αερόθερμο μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Αφήνω να σταθεί για λίγο πριν κόψω!