Κοτόπιτα



ΚΟΤΟΠΙΤΑ

Μια συνταγή που την έφτιαχνα σιγά - σιγά μέχρι να την φτάσω εδώ.
Νομίζω αξίζει το κόπο να την δοκιμάσετε.
 
ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έχουμε ένα στήθος κοτόπουλου το οποίο βράζουμε περίπου 45 λεπτά
Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε ένα πράσο, 3 - 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, μια πιπεριά κίτρινη σε κυβάκια και 5 - 6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες.
Όλα αυτά σε ένα τηγάνι τα οποία σοτάρουμε χωρίς λάδι γιατί θα βγάλει το μπέικον.
Όταν μαραθούν τα λαχανικά με το μπέικον ρίχνουμε και το κοτόπουλο το οποίο έχουμε ψιλοκόψει να σοταριστεί και αυτό μαζί τους.
Μετά σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το μείγμα από το τηγάνι και προσθέτουμε λίγο μαϊντανό, λίγο άνηθο, μια μικρή κρέμα γάλακτος, ένα μεγάλο αυγό, λίγο αλάτι, πιπέρι, 150 γρ κεφαλογραβιέρα σε κυβάκια και 100 γρ τριμμένη παρμεζάνα.
Ανακατεύουμε καλά και η γέμιση είναι έτοιμη.
Βάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα ένα φύλλο, απλώνουμε τη γέμιση και προσθέτουμε μετά και το άλλο.
Λαδώνουνε ελαφρά, ρίχνουμε σουσάμι, χαράζουμε λίγο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο (αντιστάσεις πάνω - κάτω).



Credits:
Παναγιώτης Κυριακούλιας
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κοτόπιτα