Νηστίσιμα κουλουράκια λαδιού με πορτοκάλι



Μια συνταγή της κυρίας Αικατερινης Παπαλιαρη για ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΛΑΔΙΟΥ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ από την ομάδα στο Facebook Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας


Νηστίσιμα κουλουράκια λαδιού με πορτοκάλι

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ: 1 ποτήρι νερού πορτοκαλάδα, 1 ποτήρι ζάχαρη, 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο, ξύσμα από τα πορτοκάλια, 2 βανίλιες.
Το χτυπάμε καλά να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε κοσκινισμένα όλα μαζί σε τρεις δόσεις: 3 ποτήρια νερού αλεύρι, 1 φακελάκι μπέικιν και 1 κοφτό κ.γ. κρεμόριο και ανακατεύουμε, δε ζυμώνουμε!
Θα κολλάει στα χέρια λίγο αλλά δε θα προσθέσετε άλλο αλεύρι! 
Το αφήνουμε για μισή ώρα, πλάθουμε κουλουράκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, πάνω - κάτω αντιστάσεις μέχρι να πάρει χρώμα.
Στην αρχή είναι μαλακά, όταν κρυώσουν σκληραίνουν.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε από πάνω με φιλέ αμυγδάλου ή σουσάμι.