Κέικ ολικής άλεσης



Μια συνταγή για ΚΕΙΚ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ από την ομάδα στο Facebook Οι λιχουδιές της Μαρίας


Κέικ ολικής άλεσης

Ένα εξαιρετικό κέικ με υπέροχη γεύση πορτοκαλιού, κατάλληλο για αυτούς που κάνουν διατροφή και για όσους δεν τρώνε ζάχαρη.
 
Υλικά
2 ποτήρια ελαιόλαδο (ή 1 ελαιόλαδο & 1 φρέσκο βούτυρο)
1,5 - 2 ποτήρια ζάχαρη καρύδας (ανάλογα πόσο γλυκό το θέλετε)
2 ολόκληρα πορτοκάλια πολτοποιημένα
4 αυγά
1 ποτήρι γάλα 2%
2 βανίλιες
500 γρ. αλεύρι ολικής που φουσκώνει

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη καρύδας και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός.
Πλένουμε τα πορτοκάλια και τα κόβουμε στα 4. 
Καθαρίζουμε το σκληρό τους μέρος κατά μήκος μαζί και τα κουκούτσια. 
Τα πολτοποιούμε στο μούλτι να γίνουν πούλπα. 
Προσθέτουμε την πούλπα στο μίγμα, τα αυγά, τις βανίλιες και το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα. 
Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι σε δόσεις.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε 2 μακρόστενες φόρμες ή μια μεγάλη στρογγυλή. 
Ρίχνουμε μέσα το μίγμα. 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC, και ψήνουμε για 1 ώρα. 
Δοκιμάζουμε αν ψήθηκε σωστά βυθίζοντας μέσα ένα μαχαίρι και αν βγει καθαρό είναι εντάξει.