Μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με μέλι, μουστάρδα και μπαλσάμικο



Μια συνταγή της κυρίας Pellumbesha Lumi για ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΕΛΙ, ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με μέλι, μουστάρδα και μπαλσάμικο

Γρήγορο και πεντανόστιμα

3 μπουτάκια κοτόπουλο
φρέσκο κρεμμύδι
σουσάμι
πιπέρι και 1 ζελέ κοτόπουλο
1 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κ. σ λευκό κρασί
3 κ. ελαιόλαδο
3 κ. σ ξύδι μπαλσάμικο
1 κ.σ μουστάρδα
2 κ.γ μέλι, λίγο θυμάρι φρέσκο, αν θέλουμε λίγο τσίλι, εγώ έβαλα πολύ λίγο.

Εκτέλεση
Ανακατεύω καλά όλα τα υλικά μαζί εκτός από το κρασί και αλείφω καλά τα μπουτάκια. 
Τα καλύπτω με μεμβράνη και τα αφήνω στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. 
Σήμερα εγώ δεν το έβαλα 2 ώρες στο ψυγείο, μόνο 30 λεπτά και είναι τέλεια ψημένα και ζουμερά. Μετά τοποθετώ τα μπουτάκια σε ένα πυρέξ και προσθέτω μισό ποτήρι νερό.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 40 λεπτά ίσως και λίγο παραπάνω ανάλογα με το φούρνο, μέχρι να πάρουν ωραία χρώμα και να ψηθούν.
Για να φτιάξω τη σάλτσα αφαιρώ το λίπος από το ταψί και το βάζω σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και σε αυτό ρίχνω το κρασί και ό,τι ζουμί έχει βγάλει το κοτόπουλο. 
Αλατοπιπερώνω, αφήνω να βράσει για μερικά λεπτά και περιχύνω τα μπουτάκια. 
Πασπαλίζω με φρέσκο κρεμμύδι και σουσάμι και σερβίρω.
Συνοδεύεται με πουρέ πατάτες απλό, χωρίς γάλα, μόνο βούτυρο και τυρί πεκορίνο και μία πρέζα μοσχοκάρυδο.