Κρέμα καραμελέ στην κατσαρόλα



Μια συνταγή της κυρίας Pellumbesha Lumi για ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κρέμα καραμελέ στην κατσαρόλα

Υλικά για την κρέμα.
300 ml. γάλα, 
3 κ.σ. κορν φλάουρ
 
Για την καραμέλα
1/2 κούπα ζάχαρη, 
2 κ.σ. νερό, 
60 ml. γάλα (είναι 8 κ.σ.)
 
Ζεσταίνουμε 240 ml. (1 και 1/2 κούπα) γάλα σε ένα κατσαρολάκι. 
Την ίδια στιγμή βάζουμε σε ένα τηγάνι αντικολλητικό 1/2 κούπα ζάχαρη με 2 κ.σ. νερό να γίνει καραμέλα. 
Μόλις πάρει ένα χρυσόξανθο χρώμα, όχι σκούρο, ρίχνουμε 60 ml ζεστό γάλα.
Ανακατεύοντας σιγοβράζουμε 2 λεπτά την καραμέλα. 
Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την καραμέλα στην κατσαρόλα με το γάλα, ανακατεύοντας. 
Σε ένα μπολ βάζουμε το κορν φλάουρ με 60 ml. γάλα κρύο.
Το ανακατεύουμε καλά και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το γάλα και την καραμέλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα. 
Μόλις πήξει την βγάζουμε από την φωτιά. 
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ με καπάκι και την τοποθετούμε στο ψυγείο 6 - 8 ώρες.
Μόλις το βγάλουμε από το ψυγείο το σπρώχνουμε απαλά από τα τοιχώματα της φόρμας.
Ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα και σερβίρουμε με αμύγδαλα, λίγο σιρόπι καραμέλας και κακάο. 
Για πιο μεγάλο γλυκό βάζουμε διπλάσια υλικά.