Κοτόπουλο κοκκινιστό στην κατσαρόλα με πατάτες και καρότα



Μια συνταγή της κυρίας Pellumbesha Lumi για ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κοτόπουλο κοκκινιστό στην κατσαρόλα με πατάτες και καρότα

Υλικά
1 κοτόπουλο
2 μεγάλο κρεμμύδι
2 στικ σέλερι
2 σκ. σκόρδο
4 καρότα
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
4 + 4 κ.σ. ελαιόλαδο
100 ml. κόκκινο κρασί
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 ξυλάκι κανέλα
1/4 κ.γ. κουρκουμά
2 φύλλα δάφνης, 
λίγο θυμάρι, 
βασιλικό, 
μαϊντανός φρέσκος
150 γρ. νερό ζεστό
Αλάτι – πιπέρι
7 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες.

Κόβουμε το κοτόπουλου σε κομμάτια, βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τα κομμάτια κοτόπουλο. 
Δίνουμε χρώμα καλό στο κρέας χωρίς να ανακατεύουμε συνέχεια. 
Μόλις ετοιμαστούν τα αδειάζουμε σε ένα μπολ.
Χωρίς να σβήσουμε τη φωτιά και στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε τις άλλες 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και το σέλερι ψιλοκομμένο. 
Μαγειρεύουμε για 3 λεπτά μέχρι να μαραθούν.
Έπειτα ρίχνουμε τον πελτέ και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 λεπτά. 
Προσθέτουμε το κοτόπουλο σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε μέσα την κανέλα τον κουρκουμά και τις δάφνες.
Έπειτα ρίχνουμε την ντομάτα και το νερό. 
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο σιγανό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγοβράζουμε για 40-50 λεπτά.
Σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα βάζουμε της πατάτες, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι και λίγο φρέσκο θυμάρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά με αέρα μέχρι να πάρουν ωραία χρώμα
Πριν μαγειρευτεί το κοτόπουλο, βάζουμε στην κατσαρόλα τις πατάτες 10 - 15 λεπτά να μαλακώσουν και να δέσει και η σάλτσα.
Πασπαλίζουμε προαιρετικά με λίγο βασιλικό και μαϊντανό και αν θέλουμε ρίχνουμε και λίγο τριμμένη τυρί.