Κουνέλι κοκκινιστό



Μια συνταγή της κυρίας Maria Xatzhstamatioy για ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κουνέλι κοκκινιστό

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζω το κουνελι κομμενο σε κομματια στη μαριναδα δυο - τρεις μερες πριν.
Κρασι, ελαιολαδο, σκορδο, ενα μεγαλο κρεμμυδι, δαφνη, δεδρολιβανο, αλατι χοντρο, πιπερι, μπαχαρι, κυμινο σε κοκκους, καροτο.
Σοταρω το κρεας σε δυνατη φωτια. 
Σουρωνω τη μαριναδα, κραταω ενα ποτηρακι του κρασιου και τα υπολοιπα υλικα τα σοταρω μαζι με το κρεας και επιπλεον αλλο ενα κρεμμυδι.
Προσθετω μια κουταλια πελτε και 250 γραμμ. χυμο ντοματας. 
Επισης μια κ.σ.μελι. 
Όταν σοταριστουν σβηνω με τη μαριναδα.
Αφηνω να εξατμιστει το αλκοολ και προσθετω 1/5 ποτηρι ζεστο νερο.
Χαμηλωνω τη φωτια στο 3 και αφηνω να βρασει για 2 ωρες. 
Ετοιμο. Ελαφρυ και υγεινο.