Κουνέλι κοκκινιστό



Μια συνταγή της κυρίας Maria Xatzhstamatioy για ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κουνέλι κοκκινιστό

Ελαφρύ και υγιεινό!!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω το ΚΟΥΝΕΛΙ κομμένο σε κομμάτια στη ΜΑΡΙΝΑΔΑ δυο - τρεις μέρες πριν.
ΚΡΑΣΙ, ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΣΚΟΡΔΟ, 1 μεγάλο ΚΡΕΜΜΥΔΙ, ΔΑΦΝΗ, ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ, ΑΛΑΤΙ ΧΟΝΤΡΟ, ΠΙΠΕΡΙ, ΜΠΑΧΑΡΙ, ΚΙΜΙΝΟ ΣΕ ΚΟΚΚΟΥΣ, ΚΑΡΟΤΟ.
Σοτάρω το κρέας σε δυνατή φωτιά. 
Σουρώνω τη μαρινάδα, κρατάω ένα ποτηράκι του κρασιού και τα υπόλοιπα υλικά τα σοτάρω μαζί με το κρέας και επιπλέον 1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ.
Προσθέτω μια κουταλιά ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ και 250 γρ. ΧΥΜΟ ΝΤΟΜΑΤΑΣ.
Επίσης 1 κ.σ. ΜΕΛΙ.
Όταν σοταριστούν σβήνω με τη μαρινάδα.
Αφήνω να εξατμισθεί το αλκοόλ και προσθέτω 1/5 ποτήρι ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ.
Χαμηλώνω τη φωτιά στο 3 και αφήνω να βράσει για 2 ώρες. 
Έτοιμο!