Πασχαλινά κουλουράκια βουτύρου (χωρίς αμμωνία)



Μια συνταγή του Γιάννη Λουκάκου για ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ (ΧΩΡΙΣ ΑΜΜΩΝΙΑ) εκτελεσμένη από τη σελίδα στο Facebook Instasuntages


Πασχαλινά κουλουράκια βουτύρου (χωρίς αμμωνία)

Τα έφτιαξα πρώτη φορά και πραγματικά τα λάτρεψα. 
Τραγανά και πεντανόστιμα.

ΥΛΙΚΑ
Για τα κουλουράκια
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
6 γρ. baking powder
200 γρ. βούτυρο αγελάδας σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. άχνη ζάχαρη (προσωπικά θα ήθελα να είναι πιο γλυκά, αν και τρώγονται ευχάριστα και έτσι)
50 γρ. χυμό πορτοκάλι
90 γρ. αυγά (τα χτυπάμε για να μετρήσουμε)
10 γρ. ξύσμα πορτοκάλι
4 γρ. αλάτι
1 αυγό για επάλειψη

Διαδικασία
Τοποθετούμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθούν και να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη.
Στη συνέχεια τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα μπολ, την τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία ώρα στο ψυγείο.
Ζυγίζουμε μπαλάκια 30 γρ. και τα πλάθουμε σε «μακαρόνι» πάχους 1,5 εκ. και μήκους 22 εκ.
Πλάθουμε σε σχήμα πλεξούδας ή σε ό,τι άλλο σχήμα θέλουμε και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα με απόσταση 2 εκ. το ένα από το άλλο. 
Τα αλείφουμε καλά με το αυγό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC στον αέρα για 25 λεπτά περίπου. (Η συνταγή είναι του Yiannis Lucacos).
To σχήμα το έχω δώσει με το Roll Press της @tupperware.greece Το αγαπώ ιδιαιτέρως αυτό το σχήμα.
Η συνταγή στο instagram πατώντας στον σύνδεσμο: https://www.instagram.com/p/CMRwwTQFLWd/