Κριθαρότο με γαρίδες



Μια συνταγή της κυρίας Άννας Μπαδέμα για ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κριθαρότο με γαρίδες

Υλικά
500 γραμμ. γαρίδες (εγώ έβαλα καθαρισμένες μικρές)
1 καρότο (κομμένο σε πολύ μικρά καρέ)
1 κολοκύθι (κομμένο σε πολύ μικρά καρέ)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο πελτέ
1 ποτηράκι του καφέ τσίπουρο
400 γραμμ.. τριμμένες ντομάτες
500 γραμμ.. κριθαράκι
1 σπιτικός ζωμός λαχανικών
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. 
Σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και το σκόρδο. 
Προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε για 2 λεπτά να αλλάξουν χρώμα. 
Σβήνουμε με το τσίπουρο και το αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως. 
Σε άλλο σκεύος βάζουμε ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε να λαδωθεί και να τσιγαριστεί μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. 
Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες. 
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σταδιακά προσθέτουμε τον σπιτικό ζωμό με νεράκι. 
Κάθε φορά που το ζυμαρικό πίνει το νερό, προσθέτουμε κι άλλο. 
Βράζουμε για περίπου 15′. 
Προς το τέλος του βρασμού, αλατοπιπερώνουμε.
Ξαναβάζουμε τις γαρίδες με τα λαχανικά τους στο σκεύος με το κριθαράκι. 
Ανακατεύουμε τακτικά το κριθαρότο. 
Σερβίρουμε αμέσως.