Κερκυραϊκό Σοφρίτο με πατάτες τηγανητές χωρίς τύψεις



ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟ ΣΟΦΡΙΤΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΥΨΕΙΣ

Υλικά
800 γρ. μοσχάρι, Νουά
αλάτι
πιπέρι
70 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
50 γρ. ελαιόλαδο
3 - 4 σκ. σκόρδο
100 γρ. ξίδι βαλσάμικο, λευκό
100 γρ. κρασί λευκό
1 κύβο κότας
500 - 600 γρ. νερό, βραστό
1 κ.σ. κοφτή ζάχαρη κρυσταλλική
50 γρ. κάππαρη
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
1/2 ματσάκι μαϊντανό

Εκτέλεση
Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει.
Κόβουμε το κρέας σε φέτες και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το αλεύρι και ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
Προσθέτουμε ελαιόλαδο στο καυτό τηγάνι, βάζουμε τα κομμάτια από το μοσχάρι και σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές για να πάρει χρώμα. Όταν είναι έτοιμο το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Σε μία ρηχή κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το κρέας, το ξίδι, το κρασί και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τον κύβο κότας, το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας και σιγοψήνουμε για 1 ½ ώρα. Κάθε μισή ώρα ελέγχουμε το φαγητό και αν χρειάζεται προσθέτουμε επιπλέον νερό.
Όταν είναι έτοιμο το αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κάππαρη, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.




Credits:
Chris Porfi