Νηστίσιμο κέικ βανίλια - σοκολάτα - πορτοκάλι



Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΒΑΝΙΛΙΑ - ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Νηστίσιμο κέικ βανίλια - σοκολάτα - πορτοκάλι

ΕΥΚΟΛΟ ΑΦΡΑΤΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΝΗΣΤΊΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΒΑΝΙΛΙΑΣ - ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ - ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ
2 ποτηρια χυμο φρεσκου πορτοκαλιου,
1 ποτηρι σπορελαιο,
2 ποτηρια αχνη ζαχαρη (ή λιγότερη... ανάλογα το γούστο μας)
2 φακελακια μπεικιν παουντερ,
2 βανιλιες η 1 κ.σ υγρη βανιλια,
2 κ.γ ξυσμα πορτοκαλιου,
550 γρ αλευρι κοσκινισμενο,
4 κσ. κακαο κοσκινισμενο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε στο μπολ το χυμο, την αχνη, το σπορελαιο και ανακατευουμε με συρμα.
Ριχνουμε το ξυσμα, τις βανιλιες, τα μπεικιν και ανακατευουμε.
Τελος ριχνουμε σιγα - σιγα το αλευρι και ανακατευουμε καλα.
Μοιραζουμε το μείγμα σε δυο μπολ.
Στο ενα μείγμα ριχνουμε το κακαο και το ανακατευουμε.
Βαζουμε λαδοκολλα στο ταψι ή πυρεξ ή τσερκι (28ν).
Βαζουμε στο κεντρο μιγμα λευκο, πανω του σκουρο και συνεχιζουμε ετσι ολη την διαδικασια.
Προθερμαίνουμε το φουρνο στους 180 βαθμούς με αντιστασεις και ψήνουμε στη μεσαια σχαρα για 60 λεπτα.
Σβηνουμε το φουρνο και το αφηνουμε μεσα αλλα για 10 λεπτα.
Οταν το βγαζουμε αφου κρυωσει ριχνουμε αχνη ζαχαρη.