
Δεν μπορώ να σας περιγράψω τι κρατς κρατς ακουγόταν καθώς την έκοβα!!
Υλικά
Για το φύλλο:
- 600 γρ. αλεύρι,
- 1 σφηνάκι λάδι,
- 1 κ.γλ. μπέικιν,
- 2 κ.σ. ξύδι,
- 1 κ.γλ. αλάτι
- περίπου ενάμισι ποτήρι χλιαρό νερό
- Νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων.
Για τη γέμιση:
- 800 γρ. σπανάκι
- 2 πράσα (το άσπρο μέρος)
- 4 - 5 κρεμμυδάκια
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- άνηθο ένα ματσάκι,
- πιπέρι
- 500 γρ. φέτα
- Αλάτι αν χρειάζεται (λόγω φέτας)
- 3 κουταλιές της σούπας τραχανά, για να απορροφάει τα υγρά, ή βρώμη, ή σιμιγδάλι (ο,τι έχετε)
- Λάδι για το σοτάρισμα
Εκτέλεση
- Σοτάρω ελαφρώς όλα τα χορταρικά να μαραθούν με λίγο λάδι.
- Βάζω όλα τα υπόλοιπα υλικά, τον τραχανά, εκτός από τη φέτα, που τη βάζω αφού κρυώσει η γέμιση λίγο.
Για το σπιτικό φύλλο:
- Αφού ξεκουράστηκε η ζύμη για μισή τουλάχιστον ώρα, άνοιξα πέντε φύλλα, έβαλα τρία κάτω, λαδώνοντας τα ενδιάμεσα, άπλωσα τη γέμιση και μετά τα άλλα δύο φύλλα από πάνω, όλα κάπως ζαρωμένα τα βάζω.
- Την περνάω με λαδάκι, τη χαράζω, την βρέχω με λίγο νερό και ψήνω στις αντιστάσεις πάνω - κάτω, στους 190 βαθμούς για μια περίπου ώρα. Ανάλογα με το φούρνο φυσικά.
- Ταψί Νο 38 χρησιμοποιώ!