Μανιταρόσουπα βελούδινη



Μια συνταγή της κυρίας Pellumbesha Lumi για ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μανιταρόσουπα βελούδινη

500 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, σε φέτες,
1 κρεμμύδι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
ένα κομμάτι τζίντζερ,
λίγο λευκό κρασί, 
θυμάρι φρέσκο 
μαϊντανό
1 ζωμό κοτόπουλο σε ζελέ, 
50 γρ. βούτυρο 
50 γρ. τυρί κρέμα, 
ελαιόλαδο 
αλάτι και πιπέρι.

Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι και βούτυρο τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το τζίντζερ σε φέτες, τα μανιτάρια με λίγο αλάτι και θυμάρι φρέσκο.
Σβήνουμε με το κρασί.
Μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε το ζωμό και λίγο ζεστό νερό. 
Σιγοβράζουμε τη σούπα μέχρι να μαλακώσουν καλά τα υλικά. 
Προσθέτουμε το μαϊντανό και πιπέρι.
Πολτοποιούμε τη σούπα με το μπλέντερ για βελουτέ σούπα.
Σερβίρουμε με λίγο τυρί κρέμα και παξιμάδια.