
ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ
Υλικά
500 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, σε φέτες,
1 κρεμμύδι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
ένα κομμάτι τζίντζερ,
λίγο λευκό κρασί,
θυμάρι φρέσκο
μαϊντανό
1 ζωμό κοτόπουλο σε ζελέ,
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. τυρί κρέμα,
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι.
Εκτέλεση
Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι και βούτυρο τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το τζίντζερ σε φέτες, τα μανιτάρια με λίγο αλάτι και θυμάρι φρέσκο.
Σβήνουμε με το κρασί.
Σβήνουμε με το κρασί.
Μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε το ζωμό και λίγο ζεστό νερό.
Σιγοβράζουμε τη σούπα μέχρι να μαλακώσουν καλά τα υλικά.
Προσθέτουμε το μαϊντανό και πιπέρι.
Πολτοποιούμε τη σούπα με το μπλέντερ για βελουτέ σούπα.
Πολτοποιούμε τη σούπα με το μπλέντερ για βελουτέ σούπα.
Σερβίρουμε με λίγο τυρί κρέμα και παξιμάδια.