Βάφλες



Μια συνταγή της κυρίας Siarka Sofia για ΒΑΦΛΕΣ από την ομάδα στο Facebook Χρυσές Συνταγές


Βάφλες

Η βάφλα αποτελεί ένα ελαφρύ γλύκισμα από γάλα, αλεύρι, ζάχαρη και αυγά ψημένο σε ειδική τοστιέρα που του δίνει χαρακτηριστική κυψελωτή μορφή για να φυλακίζει λαχταριστές δόσεις σοκολάτας, σιροπιού και λιωμένου παγωτού ... Φτιάχνονται τόσο εύκολα και, αν έχετε το ειδικό σκεύος για βάφλες, τις ψήνετε στιγμιαία.

ΥΛΙΚΑ
2 φλ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
1 κ. γλυκού αλάτι
4 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κ. σούπας άσπρη ζάχαρη
2 αυγά
1 1/2 φλ. ζεστό γάλα
1/3 φλ. βούτυρο λιωμένο
1 κ. γλυκού βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Σε ένα μπολ ανακατέψτε μαζί όλα τα "ξερά" υλικά (το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη) και αφήστε στην άκρη.
Προθερμάνετε τη βαφλιέρα σας στην επιθυμητή θερμοκρασία.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά, προσθέστε το ζεστό γάλα, το βούτυρο και τη βανίλια και ανακατέψτε.
Αναμείξτε το υγρό μείγμα στο μείγμα από αλεύρι που φτιάξατε πριν και χτυπήστε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Περιχύστε ένα μικρό φλιτζανάκι του τελικού μίγματος στη βαφλιέρα σας και ψήστε μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή η βάφλα σας.
Σερβίρετε αμέσως, συνοδεύοντας με παγωτό και σος σοκολάτας ή καραμέλας, ή τη σερβίρετε με μαρμελάδα, με ζάχαρη και ό,τι άλλο θέλετε.