Μαντηλάκια... ψωμάκια διπλωτά



Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΜΑΝΤΗΛΑΚΙΑ... ΨΩΜΑΚΙΑ ΔΙΠΛΩΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μαντηλάκια... ψωμάκια διπλωτά 

Ψωμάκια διπλωτά ....με τσεπούλες για να γεμίσετε με ότι τραβάει η όρεξη σας!

Υλικά
300 ml γάλα χλιαρό
80 γρ γιαούρτι
80 ml ελαιόλαδο ή λάδι ελαφρύ
1 αβγό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ.σ ζάχαρη
1 κ.γ κοφτό αλάτι
750 γρ αλεύρι γ.ο.χ
1 κρόκο με λίγες σταγόνες νερό για επάλειψη
Σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ μπολ βάζω το χλιαρό γάλα, τη ζάχαρη και μαγιά και ανακατεύω να διαλυθούν.
Στη συνέχεια προσθέτω το λάδι, το γιαούρτι και το αβγό και ανακατεύω.
Σταδιακά προσθέτω και το αλεύρι με το αλάτι και ζυμώνω μέχρι να έχω μια εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει.
Σκεπάζω καλά και αφήνω σε ζεστό μέρος για 1 ώρα να διπλασιαστεί η ζύμη.
Χωρίζω τη ζύμη μου σε 12 μπαλίτσες και ανοίγω στρογγυλό φύλλο 15 εκ. περίπου.
Λαδώνω όλη την επιφάνεια του φύλλου με ένα πινέλο και διπλώνω σε μισοφέγγαρο.
Λαδώνω πάλι καλά την επιφάνεια και διπλώνω πάλι σε τριγωνάκι.
Βάζω σε ταψάκι με λαδόκολλα.
Αφήνω μισή ώρα να φουσκώσουν, αλείφω με αυγό τα ψωμάκια με ένα πινελάκι και πασπαλίζω με σουσάμι.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στο αερόθερμο για 25 λεπτά περίπου.
Αφήνω να κρυώσουν ελαφρώς και ξεχωρίζω τα τσεπάκια που έχουν δημιουργηθεί.
Γεμίζω τα τσεπάκια με τυρί, γαλοπούλα, σαλάμι, ντομάτα και μαρούλι.