
CUPCAKES ΒΑΝΙΛΙΑΣ
Aπλά, αφράτα και γευστικά.
Μικρή δόση, ίσα ίσα για να ικανοποιήσεις την ανάγκη για γλυκό...
Υλικά για 6 Cupcake
- 2/3 κούπας αλεύρι γ.ο.χ (85g)
- 1/2 κ.γ baking Powder
- 1/4 κ.γ αλάτι
- 1/4 κούπας βούτυρο ανάλατο (57g)
- 1/3 κούπας ζάχαρη (76g)
- 1 αυγό μεγάλο
- 1/2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
- 1/4 κούπας γάλα πλήρες φρέσκο (60ml)
Για την κρέμα
- 4 κ.σ βούτυρο ανάλατο (57g)
- 1 κούπα ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη (115g)
- 1 κ.σ κρέμα γάλακτος
- 1/4 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
- 1/8 κ.γ αλάτι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις και βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια στις θήκες.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το baking Powder, το αλάτι, το βούτυρο, την ζάχαρη το αυγό και τα χτυπάμε να ενωθούν 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε το γάλα, την βανίλια και χτυπάμε για 30 δευτερόλεπτα.
- Γεμίζουμε τις θήκες κατά τα 2/3 και ψήνουμε για 20 λεπτά στο κέντρο της δεύτερης σχάρας.
Για την κρέμα
- Χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.
- Αδειάζουμε την κρέμα σε κορνέ, (η αγαπημένη μου μύτη για τα cupcakes είναι η Wilton 1A) και γαρνίρουμε τα Cupcakes.
- Μπορούμε να προσθέσουμε φρούτα ή sprinkles για να γίνουν πιο όμορφα.