Cupcakes Βανίλιας



CUPCAKES ΒΑΝΙΛΙΑΣ 


Aπλά, αφράτα και γευστικά. 
Μικρή δόση, ίσα ίσα για να ικανοποιήσεις την ανάγκη για γλυκό...
 
 

Υλικά για 6 Cupcake

  • 2/3 κούπας αλεύρι γ.ο.χ (85g)
  • 1/2 κ.γ baking Powder
  • 1/4 κ.γ αλάτι
  • 1/4 κούπας βούτυρο ανάλατο (57g)
  • 1/3 κούπας ζάχαρη (76g)
  • 1 αυγό μεγάλο
  • 1/2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κούπας γάλα πλήρες φρέσκο (60ml)

Για την κρέμα
  • 4 κ.σ βούτυρο ανάλατο (57g)
  • 1 κούπα ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη (115g)
  • 1 κ.σ κρέμα γάλακτος
  • 1/4 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/8 κ.γ αλάτι


Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις και βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια στις θήκες.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το baking Powder, το αλάτι, το βούτυρο, την ζάχαρη το αυγό και τα χτυπάμε να ενωθούν 1 λεπτό.
  3. Προσθέτουμε το γάλα, την βανίλια και χτυπάμε για 30 δευτερόλεπτα.
  4. Γεμίζουμε τις θήκες κατά τα 2/3 και ψήνουμε για 20 λεπτά στο κέντρο της δεύτερης σχάρας.

Για την κρέμα
  1. Χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει για 2 λεπτά. 
  2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα. 
  3. Αδειάζουμε την κρέμα σε κορνέ, (η αγαπημένη μου μύτη για τα cupcakes είναι η Wilton 1A) και γαρνίρουμε τα Cupcakes. 
  4. Μπορούμε να προσθέσουμε φρούτα ή sprinkles για να γίνουν πιο όμορφα.


Δημιουργός συνταγής: Instasuntages

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!