Toνοσαλάτα με ρύζι και λαχανικά



Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΤΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Toνοσαλάτα με ρύζι και λαχανικά

Τρώγεται είτε ζεστή είτε κρύα και είναι πραγματικά πεντανόστιμη!
Μπορεί να σταθεί και σαν κυρίως πιάτο αφού είναι πλούσια και χορταστική!

Υλικά
2 κούπες ρύζι parboiled
4 καρότα κομμένα σε κύβους
350 γρ καλαμπόκι γλυκό κατεψυγμένο η σε κονσέρβα
1 μικρό κρεμμύδι ξερό πολύ ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
350 γρ φρέσκα μανιτάρια (προαιρετικά)
3 συσκευασίες τόνο σε νερό
Χυμό από ένα ζουμερό λεμόνι
1 μισή σφηνάκι περίπου ελαιόλαδο
Αλάτι

Εκτέλεση
Καθαρίζω και κόβω τα καρότα σε κύβους.
Βράζω σε καλά αλατισμένο νερό το ρύζι μαζί με τα καρότα και το καλαμπόκι.
Παράλληλα σε ένα βαθύ μπολ , ψιλοκόβω το κρεμμύδι και το μαϊντανό, στίβω το λεμόνι και προσθέτω και το λάδι.
Σουρώνω καλά το ρύζι και το γυρίζω μέσα στο μπολ με τα μυρωδικά.
Αν θέλω να προσθέσω φρέσκα μανιτάρια τα κόβω σε ροδέλες τα σοτάρω μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τους σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λαδάκι και τα προσθέτω σε αυτό το σημείο.
Στραγγίζω τους τόνους καλά και ανακατεύω μέσα στο ριζότο με τα λαχανικά.
Σερβίρω ζέστη ή κρύα και απολαμβάνω.