
Υλικά
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
180 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
240 γρ. βούτυρο φρέσκο (λιωμένο)
170 γρ. άχνη ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 ολόκληρα αυγά
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
50 γρ. αμύγδαλα μεγάλα ξεφλουδισμένα (τα βάζετε σε ζεστό νερό και βγαίνει η φλούδα) ή 100 γρ. μικρά. Αν θέλετε τα βάζετε με την φλούδα τους
180 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
240 γρ. βούτυρο φρέσκο (λιωμένο)
170 γρ. άχνη ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 ολόκληρα αυγά
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
50 γρ. αμύγδαλα μεγάλα ξεφλουδισμένα (τα βάζετε σε ζεστό νερό και βγαίνει η φλούδα) ή 100 γρ. μικρά. Αν θέλετε τα βάζετε με την φλούδα τους
Σιρόπι
600 γρ. ζάχαρη500 νερό
λίγο χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
Ετοιμάζω το σιρόπι βράζοντάς το για 10 λεπτά και το αφήνω να κρυώσει.Σε μπολ χτυπάω τα αυγά με την άχνη για 5 λεπτά, προσθέτω λίγο από το βούτυρο, το μπέικιν και το αλάτι και χτυπάω για άλλα 5 λεπτά
Προσθέτω το υπόλοιπο βούτυρο, το σιμιγδάλι και το αλεύρι και ζυμώνω.
Παίρνω ζύμη ίσα με ένα καρύδι, το κάνω μπαλίτσα, βάζω στο ταψί, πιέζω στο κέντρο του και βάζω 1 αμύγδαλο.
Συνεχίζω έτσι με όλη τη ζύμη.
Ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Μόλις βγουν από το φούρνο ρίχνω το σιρόπι και αφήνω 2 - 3 ώρες να σιροπιαστούν.
Δημιουργός συνταγής: Olga Sv