Σεκέρ παρέ



Μια συνταγή της κυρίας Olga Sv για ΣΕΚΕΡ ΠΑΡΕ από την ομάδα στο Facebook Μαγειρικές Απολαύσεις


Σεκέρ παρέ

Υλικά:
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
180 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
240 γρ. βούτυρο φρέσκο (λιωμένο)
170 γρ. άχνη ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 ολόκληρα αυγά
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
50 γρ. αμύγδαλα μεγάλα ξεφλουδισμένα (τα βάζετε σε ζεστό νερό και βγαίνει η φλούδα) ή 100 γρ. μικρά. Αν θέλετε τα βάζετε με την φλούδα τους

Σιρόπι:
600 γρ. ζάχαρη
500 νερό
λίγο χυμό λεμόνι

Εκτέλεση:
Ετοιμάζω το σιρόπι βράζοντάς το για 10 λεπτά και το αφήνω να κρυώσει.
Σε μπολ χτυπάω τα αυγά με την άχνη για 5 λεπτά, προσθέτω λίγο από το βούτυρο, το μπέικιν και το αλάτι και χτυπάω για άλλα 5 λεπτά
Προσθέτω το υπόλοιπο βούτυρο, το σιμιγδάλι και το αλεύρι και ζυμώνω.
Παίρνω ζύμη ίσα με ένα καρύδι, το κάνω μπαλίτσα, βάζω στο ταψί, πιέζω στο κέντρο του και βάζω 1 αμύγδαλο.
Συνεχίζω έτσι με όλη τη ζύμη.
Ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Μόλις βγουν από το φούρνο ρίχνω το σιρόπι και αφήνω 2 - 3 ώρες να σιροπιαστούν.