Μοσχάρι στιφάδο



Μια συνταγή της κυρίας Giannis Artemis Peteinarakis για ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΙΦΑΔΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μοσχάρι στιφάδο

ΜΟΥ ΈΔΩΣΑΝ ΠΟΛΎ ΚΑΛΌ ΜΟΣΧΑΡΆΚΙ ΓΆΛΑΚΤΟΣ ΓΙΑ ΣΤΙΦΆΔΟ

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έκοψα το κρέας σε μικρά κομμάτια, το έβαλα στην κατσαρόλα με ελαιόλαδο, αλάτι, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σοτάρισα και από τις δύο μεριές και του έβαλα ένα ποτήρι του κρασιού άσπρο κρασί.
Πρόσθεσα κόκκους μπαχάρι και 1 ξυλάκι κανέλας.
Όταν εξατμίστηκε το κρασί, χαμήλωσα τη φωτιά και έβαζα λίγο - λίγο το νερό μέχρι να τσιμπιέται.
Είχα καθαρίσει τα κρεμμύδια και τα είχα βάλει στο νερό για να χάσουν λίγο την σπιρτάδα τους.
Τα έβγαλα από το νερό, τα πρόσθεσα στο κρέας μαζί με την σάλτσα ντομάτας, αλάτι, κύμινο, πιπέρι και φύλλα δάφνης, και άφησα το φαγητό να ψηθεί σε χαμηλή θερμοκρασία για να γίνει η σάλτσα πολύ ωραία.
Πέντε λεπτά πριν το σβήσω του έβαλα 1 κουταλιά της σούπας ξύδι.
ΤΟ ΦΑΓΗΤΌ ΜΟΥ ΈΓΙΝΕ ΜΈΛΙ!