Νηστίσιμα τραγανά ρολάκια με ζάχαρη


ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΤΡΑΓΑΝΑ ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ


Υλικά Ζύμης
200 γρ. αλεύρι Φαρινάπ
120 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
3 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. μαγιά ξηρή
160 ml χλιαρό νερό
1 βανίλια
μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και τη βανίλια και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε λίγο - λίγο το νερό και ζυμώνουμε ώστε να έχουμε μια αφράτη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά.
Κόβουμε τη ζύμη σε 8 ίσα κομμάτια, φτιάχνουμε μπαλίτσες τις οποίες βάζουμε πάνω σε λαδόκολλα, αλείφουμε με λάδι και τις σκεπάζουμε για 15 λεπτά.
Με λαδωμένα χέρια ανοίγουμε κάθε μία μπαλίτσα σε φυλλαράκι, κλείνουμε σε φάκελο και το πατάμε.
Όταν τελειώσουμε με όλα τα κομμάτια ζύμης βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο και με τον πλάστη ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους 1 εκ.
Λαδώνουμε ελαφρώς το φύλλο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
Κόβουμε το φύλλο σε ίσες λωρίδες τις οποίες κλείνουμε σε ρολό.
Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά.
Τέλος, τα αλείφουμε απαλά με πινέλο με λάδι, ρίχνουμε ζάχαρη και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, για 15 λεπτά ανάλογα το φούρνο.