Ρεβανί με ινδοκάρυδο



Μια συνταγή της κυρίας Βασιλικής Φαρμάκη για ΡΕΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Ρεβανί με ινδοκάρυδο

Ρεβανί αφρός, να το τρως και να μην το πιστεύεις!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Οι αναλογίες είναι όλες σε φλιτζάνια τσαγιού. 
Αρχικά φτιάχνω το σιρόπι με 3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη, 3,5 νερό και λίγες σταγόνες λεμονιού τα οποία βράζω για 5 λεπτά.
Αφήνω να κρυώσει τελείως. 
Σε μπολ ανακατεύω 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό και 2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέικιν πάουντερ. 
Στη συνέχεια χτυπάω στο μίξερ 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη με 6 αυγά για τουλάχιστον 5 λεπτά να αφρατέψουν και ρίχνω μέσα 2 βανίλιες. 
Έπειτα αρχίζω σταδιακά να ρίχνω στο μίξερ το μίγμα με το αλεύρι εναλλάξ με μισό φλιτζάνι γάλα.
Βουτυρώνω πολύ καλά ένα πυρέξ, ρίχνω μέσα το μίγμα μου και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στους 170 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο, βγάζω από το φούρνο και σιροπιάζω με το κρύο σιρόπι με κουτάλα σιγά - σιγά.
Πασπαλίζω με μπόλικο ινδοκάρυδο.