Χοιρινή πρασοτηγανιά



Μια συνταγή της κυρίας Βασιλικής Φαρμάκη για ΧΟΙΡΙΝΗ ΠΡΑΣΟΤΗΓΑΝΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Χοιρινή πρασοτηγανιά

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε βαθύ τηγάνι με καπάκι βάζω λάδι και το χοιρινό κομμένο σε μπουκιές, πλυμένο και αλατισμένο. 
Όταν αλλάξει χρώμα, βγάλει τα υγρά του και αρχίσει να τσιτσιρίζει σβήνω με μισό ποτηράκι κρασί και περιμένω να εξατμιστεί. 
Όταν εξατμιστεί το κρασί συμπληρώνω ένα ποτήρι του κρασιού νερό και χαμηλώνω τη φωτιά. 
Συμπληρώνω κι άλλο νερό αν χρειάζεται ώσπου το κρέας να αρχίσει να μαλακώνει. 
Κόβω 3 με 4 πράσα σε ροδέλες και ένα κρεμμύδι ξερό, τα ρίχνω μέσα στο τηγάνι και ρίχνω μια κουταλιά της σούπας κόκκινο πιπέρι γλυκό.
Αφήνω να σιγοβράσει, να πιει τα υγρά και να μελώσει.