
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε βαθύ τηγάνι με καπάκι βάζω λάδι και το χοιρινό κομμένο σε μπουκιές, πλυμένο και αλατισμένο.
- Όταν αλλάξει χρώμα, βγάλει τα υγρά του και αρχίσει να τσιτσιρίζει σβήνω με μισό ποτηράκι κρασί και περιμένω να εξατμιστεί.
- Όταν εξατμιστεί το κρασί συμπληρώνω ένα ποτήρι του κρασιού νερό και χαμηλώνω τη φωτιά.
- Συμπληρώνω κι άλλο νερό αν χρειάζεται ώσπου το κρέας να αρχίσει να μαλακώνει.
- Κόβω 3 με 4 πράσα σε ροδέλες και ένα κρεμμύδι ξερό, τα ρίχνω μέσα στο τηγάνι και ρίχνω μια κουταλιά της σούπας κόκκινο πιπέρι γλυκό.
- Αφήνω να σιγοβράσει, να πιει τα υγρά και να μελώσει.
Δημιουργός συνταγής: Βασιλική Φαρμάκη