Λιμοντσέλο



Μια συνταγή της κυρίας Μαριας Παπαχαραλαμπους για ΛΙΜΟΝΤΣΕΛΟ από την ομάδα στο Facebook Γλυκά κουταλιού και φαγητά ....πιρουνιού!!


Λιμοντσέλο

Λίγο πιο σκούρο από το περσινό, γιατί έβαλα και λάιμ, αλλά πολύ διαυγές και υπέροχη γεύση.

10 λεμόνια
3 λάιμ
450 γρ. ζάχαρη
500 γρ. νερό
το χυμό του ενός λάιμ
1 λίτρο τζιν η βότκα.

Βάζουμε τις εξωτερικές φλούδες των λεμονιών και των λάιμ σε γυάλινο βάζο με την βότκα ή το τζιν, κλείνουμε καλά και αφήνουμε 3 μέρες.
Βράζουμε το σιρόπι με το νερό και τη ζάχαρη για ένα πεντάλεπτο κι εκεί ρίχνουμε στο τέλος το χυμό ενός λάιμ.
Ανοίγουμε το βάζο με τις φλούδες, ενώνουμε πολύ καλά το αλκοόλ με το σιρόπι, σουρώνουμε και βάζουμε στα μπουκάλια.