Μπακλαβάς Πολίτικος



ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ---> Μια συνταγή της κυρίας Βικυς Γκαρλα Σαρλη από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μπακλαβάς Πολίτικος

2 πακέτα φύλλα Βηρυτού, 
500 γρ βούτυρο φρέσκο, 
καρύδια, (περίπου 350 γρ.) τριμμένα στο μούλτι αλλά να μην λιώσουν τελείως, να κράτανε
αμύγδαλα, (περίπου 350 γρ.) τριμμένα στο μούλτι αλλά να μην λιώσουν τελείως, να κράτάνε
κανέλλα (1 κοφτή κ.σ.)
γαρίφαλο, (1/4 κοφτό κ.γ.)
μοσχοκάρυδο (1/5 κοφτό κ.γ.) 
2 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

Σιρόπι : 
700 γρ ζάχαρη
2 ποτήρια νερό, 
χυμό λεμονιού, 
1 ξυλάκι κανέλα. 

Βράσιμο 10 λεπτά. 
Μόλις το κατεβάσουμε από την φωτιά ρίχνουμε 1/2 φλυτζάνι μέλι. 
Το αφήνουμε να κρυώσει. 

Εκτέλεση (από ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ)
Σε πολύ καλά βουτυρωμένο ταψί στρώνουμε 8 φύλλα αλείφοντάς τα πολύ καλά με λιωμένο βούτυρο. 
Μετά βάζουμε γέμιση, φύλλο, γέμιση, φύλλο μέχρι να μείνουν 6 φύλλα τα οποία θα τα βάλουμε από πάνω πολύ καλά βουτυρωμένα.
Κόβουμε σε ρόμβους ή τετράγωνα το γλυκό χωρίς να φτάνει το μαχαίρι μέχρι τον πάτο, αλλά μέχρι τη μέση των φύλλων.
Δεν σέρνουμε το μαχαίρι για να μην τσαλακωθούν τα φύλλα.
Ρίχνουμε από πάνω το βούτυρο που περίσσεψε και ραντίζουμε με νερό.
Σε κάθε κομμάτι καρφώνουμε από ένα γαρύφαλλο.
Ψήνουμε τον μπακλαβάς για 1,5 ώρα, στον αέρα, στους 150 βαθμούς. 
Σιροπιάζουμε μόλις το βγάλουμε από το φούρνο με το κρύο σιρόπι.