
Τα ωραιότερα νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας που θα φτιάξετε ... και σας τα συνιστώ!!
200 γρ ζάχαρη,
200 ml σπορέλαιο ή ελαιόλαδο ή ανάμεικτα
ξύσμα 2 πορτοκαλιών
1 κ.σ. κανέλα
1 κ.γ. σόδα σκόνη
Υλικά
200 ml χυμό φρέσκου πορτοκαλιού200 γρ ζάχαρη,
200 ml σπορέλαιο ή ελαιόλαδο ή ανάμεικτα
ξύσμα 2 πορτοκαλιών
1 κ.σ. κανέλα
1 κ.γ. σόδα σκόνη
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
4 κ.σ. κονιάκ
1 κ.γ. γαρύφαλλο
χυμός μισού λεμονιού
800 - 900 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε λεκάνη το λάδι με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με σύρμα.
Ριχνουμε το χυμο, το ξυσμα, το γαρυφαλο, το μπεικιν, την κανελα, το κονιακ, τη σοδα διαλυμενη στο χυμο λεμονιου και τα ανακατευουμε ολα μαζι.
Τελος ριχνουμε σιγα - σιγα αλευρι και ζυμωνουμε.
Πλαθουμε σε οτι σχεδιο θελουμε, τα βουταμε μερικά σε ζάχαρη και τα υπολοιπα σε σουσαμι ή τα αφηνουμε και σκετα.
Τα βαζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψηνουμε στους 200 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαια σχαρα για 20 λεπτα, αναλογα το φουρνο.
Τελος ριχνουμε σιγα - σιγα αλευρι και ζυμωνουμε.
Πλαθουμε σε οτι σχεδιο θελουμε, τα βουταμε μερικά σε ζάχαρη και τα υπολοιπα σε σουσαμι ή τα αφηνουμε και σκετα.
Τα βαζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψηνουμε στους 200 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαια σχαρα για 20 λεπτα, αναλογα το φουρνο.
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou