Νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας



Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Κουλουράκια κανέλας

Τα ωραιότερα νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας που θα φτιάξετε ... και σας τα συνιστώ!!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ::
200 ml χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
200 γρ ζάχαρη,
200 ml σπορέλαιο ή ελαιόλαδο ή ανάμεικτα
ξύσμα 2 πορτοκαλιών
1 κ.σ. κανέλα
1 κ.γ. σόδα σκόνη
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
4 κ.σ. κονιάκ
1 κ.γ. γαρύφαλλο
χυμός μισού λεμονιού
800 - 900 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε σε λεκάνη το λάδι με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με σύρμα.
Ριχνουμε το χυμο, το ξυσμα, το γαρυφαλο, το μπεικιν, την κανελα, το κονιακ, τη σοδα διαλυμενη στο χυμο λεμονιου και τα ανακατευουμε ολα μαζι.
Τελος ριχνουμε σιγα - σιγα αλευρι και ζυμωνουμε.
Πλαθουμε σε οτι σχεδιο θελουμε, τα βουταμε μερικά σε ζάχαρη και τα υπολοιπα σε σουσαμι ή τα αφηνουμε και σκετα.
Τα βαζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψηνουμε στους 200 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαια σχαρα για 20 λεπτα, αναλογα το φουρνο.