Υπέροχα κριτσίνια κανελοζάχαρης



Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΥΠΕΡΟΧΑ ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΚΑΝΕΛΟΖΑΧΑΡΗΣ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Υπέροχα κριτσίνια κανελοζάχαρης

ΥΛΙΚΑ
(Μετράμε τα υλικά με το ίδιο ποτήρι 100ml)
2 ποτήρια νερό ζεστό,
1 ποτήρι γάλα φρέσκο ζεστό,
1/2 ποτήρι σπορέλαιο,
1 ασπράδι αυγού,
1/2 κ.γ. αλάτι,
1 φακελάκι ξηρή μαγιά ,
8 ποτήρια αλεύρι!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ::
Βάζουμε σε μπολ το νερό, το γάλα και το σπορέλαιο και τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το ασπράδι και το αλάτι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε 2 ποτήρια αλεύρι και τη μαγιά και ανακατεύουμε.
Τέλος, ρίχνουμε σιγά - σιγά το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε σε αφράτη ζύμη που να μην κολλάει.
Τη βάζουμε στο μπολ και τη σκεπάζουμε για 1 ώρα.
Στη συνέχεια βάζουμε τη ζύμη στον πάγκο και την κόβουμε σε 6 ίσα κομμάτια.
Αυτά τα κομμάτια τα φτιάχνουμε μπάλες και τις σκεπάζουμε για 20 λεπτά.
Παίρνουμε τον πλάστη και κάθε μπαλίτσα την ανοίγουμε σε ένα φύλλο τετράγωνο (22x20).
Και αρχίζουμε...
Βουτυρώνουμε το πρώτο φύλλο και ρίχνουμε πάνω του ζάχαρη και κανέλα.
Βάζουμε πάνω το άλλο φύλλο, βουτυρώνουμε και ξανά ζάχαρη - κανέλα.
Ξανά φύλλο, βουτύρωμα, ζάχαρη - κανέλα.
Και το ίδιο τα άλλα δύο.
Τελειώνουμε με το τελευταίο φύλλο.
Παίρνουμε τον πλάστη και ανοίγουμε ένα πιο μεγάλο φύλλο (30x27).
Κόβουμε ίσες λωρίδες, τις στριφογυρνάμε και τις τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Τις σκεπάζουμε για 20 λεπτά.
Τέλος, χτυπάμε 2 κρόκους αυγών με λίγο νεράκι και τα περνάμε με το πινέλο.
Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 15 λεπτά, φυσικά ανάλογα το φούρνο.