Κριθαράκι μέτριο με κιμά



Μια συνταγή της κυρίας Αναστασιας Βλαχου για ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕΤΡΙΟ ΜΕ ΚΙΜΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κριθαράκι μέτριο με κιμά
 
ΥΛΙΚΑ
300 γρ κριθαράκι μέτριο
400 γρ. κιμά από σπάλα
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 ώριμες ντομάτες
1 μεγάλη κουταλιά της σούπας πελτέ
αλάτι, πιπέρι,1 ξύλο κανέλας, 1 πρέζα μοσχοκάρυδο, 1 πρέζα μπαχάρι ,1 δαφνόφυλλο
1/2 φλυτζάνα νερό
 
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τον κιμά και το σοτάρουμε για λίγο.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια και τα σκόρδα σε φέτες μέχρι να μαραθούν και αυτά.
Στη συνέχεια σοτάρουμε και τον πελτέ για να γλυκάνει.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες τριμμένες στον χοντρό τρίφτη, τα μπαχαρικά και τέλος το νερό.
Μαγειρεύουμε τον κιμά για περίπου 50'
Κατόπιν προσθέτουμε ζεστό νερό, ρίχνουμε το κριθαράκι και αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας συχνά για να μη κολλήσει.
Προσθέτουμε και όσο άλλο νερό χρειαστεί, πάντα ζεστό και το μαγειρεύουμε στον αναγραφόμενο χρόνο.