
ΣΥΚΩΤΙ ΤΣΙΓΑΡΙΣΤΟ
Ένα εύκολο φαγάκι! Δεν σκληραίνει καθόλου το συκώτι, και τρώγεται και το βράδυ, αν μείνει βέβαια!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένω καλά και κόβω σε μεγάλα κομμάτια το συκώτι.
- Σε πλακερό καίω λάδι, βάζω λίγο αλάτι, πιπέρι και κουρκουμά.
- Βάζω το συκώτι και το γυρνάω αρκετά να αλλάξει χρώμα.
- Βάζω ένα κρεμμύδι χοντροκομμένο στο χέρι και τσιγαρίζω μέχρι να μαραθεί.
- Σβήνω με λευκό κρασί.
- Κατεβάζω τη θερμοκρασία και καπακώνω.
- Μετά από 15 λεπτά περίπου ανοίγω το καπάκι και αφήνω να εξατμιστούν τα υγρά του, να μείνει το λαδάκι.
- Σβήνω με ένα λεμόνι στο τέλος, και ρίχνω ρίγανη.
- Σερβίρω με ρυζάκι, ή πατάτες τηγανητές.