Συκώτι τσιγαριστό



Μια συνταγή της κυρίας El Sial για ΣΥΚΩΤΙ ΤΣΙΓΑΡΙΣΤΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Συκώτι τσιγαριστό

Ένα εύκολο φαγάκι! Δεν σκληραίνει καθόλου το συκώτι, και τρώγεται και το βράδυ, αν μείνει βέβαια!

Πλένω καλά και κόβω σε μεγάλα κομμάτια το συκώτι. 
Σε πλακερό καίω λάδι, βάζω λίγο αλάτι, πιπέρι και κουρκουμά. 
Βάζω το συκώτι και το γυρνάω αρκετά να αλλάξει χρώμα. 
Βάζω ένα κρεμμύδι χοντροκομμένο στο χέρι και τσιγαρίζω μέχρι να μαραθεί. 
Σβήνω με λευκό κρασί. 
Κατεβάζω τη  θερμοκρασία και καπακώνω. 
Μετά από 15 λεπτά περίπου ανοίγω το καπάκι και αφήνω να εξατμιστούν τα υγρά του, να μείνει το λαδάκι.
Σβήνω με ένα λεμόνι στο τέλος, και ρίχνω ρίγανη. 
Σερβίρω με ρυζάκι, ή πατάτες τηγανιτές.