Μπουγάτσα με κρέμα



Μια συνταγή της κυρίας Gogo Samiou για ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μπουγάτσα με κρέμα

Μία μπουγάτσα μα τι ονειρεμένη μπουγάτσα κρέμα!

Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας ( Βηρυτού)
500 γρ. κρέμα γάλακτος για όλες τις χρήσεις
500 γρ. γάλα φρέσκο πλήρες
250 γρ. βούτυρο φρέσκο πρόβειο Ηπείρου
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
3 αυγά 
3 βανίλιες
160 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα με την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και τα αυγά χτυπημένα.
Ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά και δένετε την κρέμα.
Κατεβάζετε, ρίχνετε μέσα 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο και τις βανίλιες και αφήνετε στην άκρη (Δεν θέλουμε η κρέμα μας να πήξει πολύ, σε περίπτωση που συμβεί αυτό αραιώσετε με λίγο γάλα επιπλέον).
Αυτό το βήμα είναι και το πιο σημαντικό για να έχετε επιτυχία στην μπουγάτσα.
Σε ένα ταψί αλείφετε με το βούτυρο, βάζετε ένα - ένα τα φύλλα και αλείφετε με αυτό.
Τα μισά φύλλα μπαίνουν κάτω - κάτω και τα άλλα μισά από πάνω..
Αδειάζετε την κρέμα και συνεχίζετε με τα βουτυρωμένα φύλλα.
Τέλος χαράζετε την πίτα ελαφρά και το βούτυρο που σας έχει περισσέψει το ρίχνετε από πάνω και ραντίζετε με μπόλικο νεράκι όλο το ταψί.
Υπολογίστε νεράκι περίπου 1 φλυτζάνι του καφέ.
Αφήστε την μπουγάτσα να απορροφήσει τα υγρά της και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180  - 200 βαθμούς, σε αντιστάσεις για 50 λεπτά.
Ρίξτε ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Σήμερα έκανα μικρά μπουγατσάκια τα οποία έπαιρνα ένα φύλλο, το έκοβα στη μέση και το δίπλωνα, έβαζα την κρεμούλα μέσα (περίπου 2 κουταλιές της σούπας) και έκλεινα.
Μετά έκαψα το βούτυρο, το έριξα από πάνω και τα έψησα περίπου για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις.

Φωτο της κυρίας Κατερινα Μαδικα που 
δοκίμασε τη συνταγή