
Μια επαγγελματική συνταγή για το καλύτερο αυθεντικό Πολίτικο Τσουρέκι!
Το μυστικό είναι τα καλύτερα, αγνά υλικά και το πολύ ζύμωμα για να γίνουν αφράτα και με ίνες!
Υλικά (για 3 κιλά τσουρέκια)
Για το προζύμι
- 150 γρ. χλιαρό νερό
- 100 γρ. νωπή μαγιά
- 250 γρ. σκληρό αλεύρι για τσουρέκια
Για τα Τσουρέκια
- 200 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 50 γρ. βούτυρο πρόβειο
- 450 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. αυγά ή 5 μεσαία
- 200 γρ. γάλα πλήρες 3,5%
- 100 γρ. χυμό πορτοκάλι
- 3 γρ. μαστίχα τριμμένη
- 30 γρ. μαχλέπι
- 1,5 κ.γ. κανέλα
- 1/2 γλυκού γαρύφαλλο
- 2 σταγόνες πικραμύγδαλο (προαιρετικά)
- 4 βανίλιες
- 1 κ.γ. κακουλέ τριμμένο
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 κιλό σκληρό αλεύρι για τσουρέκια
- λίγο αλάτι
- 160 γρ. βούτυρο λιωμένο, χλιαρό
Επιπλέον
- ασπράδι αυγού για επάλειψη
- μέλι για επάλειψη
- αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο
Για την επικάλυψη Σοκολάτας
- 350 γρ. κουβερτούρα 55%
- 1 κ.σ. ηλιέλαιο ή καλύτερα λάδι καρύδας, το κάνει πιο σταθερό και γυαλιστερό
Τα βάζουμε να λιώσουν στο φούρνο μικροκυμάτων, αφήνουμε να κρυώσει αρκετά και καλύπτουμε το κρύο τσουρέκι!
…
…
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί
Δημιουργός συνταγής: Bake It