Σπιτικό παστέλι αμυγδάλου με σουσάμι ολικής



Μια συνταγή της κυρίας Βουλα Πολυζου για ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΣΤΕΛΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ ΟΛΙΚΗΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Σπιτικό παστέλι αμυγδάλου με σουσάμι ολικής

1,5 κούπα σουσάμι 
1/2 κούπα αμύγδαλα, τα μισά ξεφλούδισμα
5 κ.σ. ζάχαρη
3 κ.σ. μέλι

Πάμε να το φτιάξουμε
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω τα αμύγδαλα και καβουρδίζω.
Τα βγάζω στην άκρη. 
Βάζω το σουσάμι να καβουρδιστεί, το βάζω στην άκρη. 
Στο ίδιο τηγάνι βάζω τη ζάχαρη και το μέλι να λιώσουν.
Ρίχνω το σουσάμι και τα αμύγδαλα και ανακατεύω με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Στρώνω στον πάγκο της κουζίνας λαδόκολλα, ρίχνω 3 με 4 σταγόνες λάδι και απλώνω με ένα πινέλο.
Ρίχνω το μίγμα. 
Απλώνω όσο είναι ζεστό με βρεγμένη την παλάμη του χεριού μου. 
Αφήνω για πέντε λεπτά και το κόβω σε κομματάκια με ένα μαχαίρι. 
Αφού κρυώσει το βάζω σε γυάλινα βάζα και μένει τραγανό μέχρι το τελευταίο κομμάτι!