
Ένας υπέροχος μπακλαβάς νηστίσιμος, πεντανόστιμος και λαχταριστός με φύλλο κρούστας.
Υλικά
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
1 ποτήρι ζάχαρη κρυσταλλική
1 κουταλάκι κανέλα
1/2κουταλάκι γαρύφαλλο
1/2 κιλό καρύδια τριμμένα
1 μεγάλο ποτήρι αραβοσιτέλαιο
Σε ταψί βάζουμε 3 φύλλα στην πρώτη στρώση και ρίχνουμε λίγο - λίγο το υλικό μας, φύλλο και γέμιση μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα μας και κανονίζουμε να μας μείνουν 2 φύλλα για το τελείωμα.
Χαράζουμε σε κομμάτια.
Σε φωτιά βάζουμε το αραβοσιτέλαιο να κάψει ΚΑΛΑ και το ρίχνουμε σε όλο το φύλλο από πάνω.
Ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα χρυσάφι στους 200 βαθμούς με αέρα.
Άμα θέλουμε τον φτιάχνουμε και με βούτυρο.
Σιροπιάζουμε με καυτό σιρόπι το κρύο γλυκό.
Γέμιση
1 σακουλάκι φρυγανιά τριμμένη1 ποτήρι ζάχαρη κρυσταλλική
1 κουταλάκι κανέλα
1/2κουταλάκι γαρύφαλλο
1/2 κιλό καρύδια τριμμένα
1 μεγάλο ποτήρι αραβοσιτέλαιο
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε.Σε ταψί βάζουμε 3 φύλλα στην πρώτη στρώση και ρίχνουμε λίγο - λίγο το υλικό μας, φύλλο και γέμιση μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα μας και κανονίζουμε να μας μείνουν 2 φύλλα για το τελείωμα.
Χαράζουμε σε κομμάτια.
Σε φωτιά βάζουμε το αραβοσιτέλαιο να κάψει ΚΑΛΑ και το ρίχνουμε σε όλο το φύλλο από πάνω.
Ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα χρυσάφι στους 200 βαθμούς με αέρα.
Σιρόπι
Βάζουμε 4 ποτήρια ζάχαρη, 3 ποτήρια νερό, 1 βανίλια και 1 στικ κανέλας και βράζουμε να δέσει το σιρόπι. Στο τέλος προσθέτουμε 2 κουταλιές γλυκόζη.Άμα θέλουμε τον φτιάχνουμε και με βούτυρο.
Σιροπιάζουμε με καυτό σιρόπι το κρύο γλυκό.

Δημιουργός συνταγής: Σοφία Κώνστα