Ελιόπιτα Κυπριακή



Μια συνταγή της κυρίας Σοφίας Θεοδωρίδου για ΕΛΙΟΠΙΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ελιόπιτα Κυπριακή

Απολαυστική!

2 ποτήρια χυμό πορτοκάλι,
1/2 ποτήρι σπορέλαιο,
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο,
μια φαρίνα 500 γρ.
2 κ.γ. μπέικιν,
λίγο αλάτι,
2 ποτήρια ελιές καθαρισμένες,
3 κ.σ. δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο,
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι και δύο φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
Ανακατεύουμε όλα σε ένα μπολ.
Από πάνω λίγο σουσάμι.
 
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μια ώρα.