Κολοκυθόσουπα βελουτέ



Μια συνταγή της κυρίας Μαριας Παπαχαραλαμπους για ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ από την ομάδα στο Facebook Γλυκά κουταλιού και φαγητά ....πιρουνιού!!


Κολοκυθόσουπα βελουτέ

Με ελαφρώς ξινούτσικο Κρητικό ανθόγαλο ,κρουτόν με γεύση ελιάς Καλαμών, ηλιόσπορους και μπόλικο μπούκοβο!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνω γύρω στα 1200 με 1300 γρ. κολοκύθα σε φέτες με την φλούδα, αφού τη λαδώσω με πινέλο, στους 230 βαθμούς, για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Σε μια κατσαρόλα βάζω ένα μπουκάλι 1,5λιτρο εμφιαλωμένο νερό, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, 1 πατάτα σε μικρά κομμάτια, 1 μικρό καρότο, 1 φρέσκο κύβο λαχανικών (το τζελ) η δικό σας σπιτικό (Εγώ έχω φτιάξει σε παγοθήκες), 1 πράσο το άσπρο μέρος το τρυφερό και τα βράζω γύρω στα 20 λεπτά με 25, μέχρι να μαλακώσουν.
Βγάζω από την φλούδα την κολοκύθα, τη ρίχνω μέσα στα υπόλοιπα λαχανικά και αφήνω να βράσουν όλα μαζί κανένα δεκάλεπτο.
Αλατίζω, προσθέτω πιπέρι, λίγο κίμινο και τα υπόλοιπα στο σερβίρισμα.
Δεν βάζω κρέμα γάλακτος γιατί δε μου λείπει καθόλου. Η υφή είναι τέλεια.
Βάζω μέσα στην κατσαρόλα το ραβδομπλέντερ και αλέθω μέχρι να γίνει βελουτέ.