Ζυμαρένια ρολάκια με κρέμα πατισερί και κομπόστα ροδάκινο



Μια συνταγή της κυρίας Δάφνης Λεμονάκη για ΖΥΜΑΡΕΝΙΑ ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ ΚΑΙ ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ από την ομάδα στο Facebook Μπαχάρι και κανέλα.


Ζυμαρένια ρολάκια με κρέμα πατισερί και κομπόστα ροδάκινο 

Όσοι έχουν επισκεφθεί τη Γερμανία θα τα γνωρίζουν. Υπαρχουν σε όλους τους φούρνους (Aprikosen pudding plunder)

Για την κρέμα πατισερί:
500 ml γάλα, 
100 γρ.ζάχαρη,
45 γρ κορνφλάουρ,
τον κρόκο από ένα αυγό,
βανίλια Μαδαγασκάρης.

Για τη ζύμη:
Το ασπράδι από ένα αυγό,
4 κ.σ. ζάχαρη, 
1 κ.γ. αλάτι,
120 ml σπορέλαιο
250 ml χλιαρό γάλα,
1 φακελάκι μάγια
550 - 600 γρ αλεύρι. 

Ρίχνουμε όλα τα υλικά της κρέμας σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε μέχρι να πετύχουμε μια αφράτη πηχτή κρέμα.
Σκεπάζουμε με σελοφάν και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Ετοιμάζουμε το ζυμάρι και το αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει. 
Σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε φυλλο - περίπου 50×50 -,αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο, τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε κομμάτια. Εμένα μου βγήκαν 12.
Τα τοποθετούμε στο ταψί του φούρνου και με τον πάτο ενός ποτηριού πατάμε κάθε ρολάκι έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα βαθούλωμα.
Με ένα κορνέ κάνουμε ροζέτες σε κάθε ρολάκι και βάζουμε ένα κομμάτι κομπόστας.
Αλείφουμε το ρολάκι με κρόκο αραιωμένο με νεράκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.
Μόλις βγουν από το φούρνο και αφού κρυώσουν, με ένα πινέλο τα περνάμε με ζέστη μαρμελάδα ροδάκινο ή βερίκοκο.