Σαραγλάκια με χειροποίητο φύλλο και καβουρδισμένο σουσάμι



Μια συνταγή της κυρίας Δάφνης Λεμονάκη για ΣΑΡΑΓΛΑΚΙΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΣΟΥΣΑΜΙ από την ομάδα στο Facebook Μπαχάρι και κανέλα.


Σαραγλάκια με χειροποίητο φύλλο και καβουρδισμένο σουσάμι

Για τη ζύμη χρειάστηκα 
1/2 κιλό αλεύρι,
2 κ.σ. λάδι,
1 κ.σ. ξύδι
νερό όσο πάρει για να γίνει μια ζύμη απαλή που να μην κολλάει στα χέρια

Την άφησα να ξεκουραστεί και έκανα 14 μπαλάκια των 60 γραμμαρίων το κάθε ένα.

Για τη γέμιση
2 κούπες καβουρδισμένο σουσάμι το οποίο άλεσα στο μούλτι αλλά όχι τελείως,
μισή κούπα καρύδια τριμμένα,
λίγη κανέλα
3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη.

250 γρ βούτυρο για τα φύλλα

για το σιρόπι:
350 γρ. ζάχαρη,
350 γρ. νερό 
λίγο χυμό λεμονιού.

Ανοίγουμε ένα φύλλο, ραντίζουμε με βούτυρο.
Ανοίγουμε ένα δεύτερο και το τοποθετούμε πάνω στο πρώτο.
Ραντίζουμε επίσης με βούτυρο και απλώνουμε λίγη γέμιση σε όλο το φύλλο (2 - 3 κ.σ.).
Τυλίγουμε με μια λεπτή βέργα, σουρώνουμε, τοποθετούμε στο ταψί και βουτυρώνουμε.
Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου μιάμιση ώρα και αμέσως σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.