Αφράτα πιτάκια με υπέροχη ζύμη και διάφορες γεμίσεις



Μια συνταγή της κυρίας Ιουλίας Τζηκα για ΑΦΡΑΤΑ ΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΥΠΕΡΟΧΗ ΖΥΜΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΓΕΜΙΣΕΙΣ από την ομάδα στο Facebook Μαγειρικές Απολαύσεις


Αφράτα πιτάκια με υπέροχη ζύμη και διάφορες γεμίσεις

Τους έκανα λίγα απ' όλα!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη: 500 ml γάλα, 40 γρ. νωπή μαγιά, 3 κ.σ. ζάχαρη, 2 φλ. του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
Τα ενώνω όλα μαζί και τα αφήνω λίγο. Προσθέτω μετά 3 κρόκους αυγού (το ασπράδι το κρατάω για να αλείψω από πάνω), 1 κ.σ. αλάτι και 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Τα ζυμώνω όλα μαζί και χωρίς να αφήσω τη ζύμη να φουσκώσει, τη χωρίζω αμέσως σε πέντε ίδια μπαλάκια περίπου (350 γρ. - 400 γρ. το κάθε μπαλάκι βγαίνει) και αμέσως ανοίγω φύλλο.
Το κόβω, τα γεμίζω, τα τυλίγω και τα βάζω στο ταψί που το έχω βουτυρώσει πολύ καλά.
Τα αλείφω στο τέλος με το ασπράδι χτυπημένο με λίγο γάλα.
Μέχρι να τα κάνω όλα, τα πρώτα μου έχουν φουσκώσει και αμέσως τα ψήνω στους 180° για 25 - 30 λεπτά.
Εγώ έκανα με λουκάνικο και κασέρι, με τυρί, με ζαμπόν κασέρι και λίγα σκέτα για τον καφέ μου πριν πάω στο χωράφι.