Νηστίσιμη σιροπιαστή σοκολατόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Αναστασιας Βλαχου για ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Νηστίσιμη σιροπιαστή σοκολατόπιτα

ΜΕ ΤΑΧΊΝΙ, ΖΆΧΑΡΗ ΚΑΡΎΔΑΣ & ΚΟΜΜΆΤΙΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΎΡΑΣ!
ΑΠΌ ΠΆΝΩ ΜΕ ΦΥΤΙΚΉ ΚΡΈΜΑ ΓΆΛΑΚΤΟΣ & ΚΟΥΒΕΡΤΟΎΡΑ!
Σε ΣΤΥΛ ΤΟΎΡΤΑΣ!
Πολύ νόστιμη και ελαφριά!
Εάν την θέλετε πιο παχιά...βάλτε την σε μικρότερη φόρμα...

ΥΛΙΚΑ
1 1/2 κούπα νες καφέ αλεύρι φαρινα
1 1/2 κούπα νες καφέ ζάχαρη καρύδας
1/2 κούπα νες καφέ κακάο
2 κ.γ. μπέικιν
70 γρ κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια ..τα οποία ανακατεύω στο αλεύρι
2 βανιλιες άρωμα
 
ΥΓΡΆ ΥΛΙΚΆ
11/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 κουταλιές σούπας γεμάτες ταχίνι
1/2 κούπα καλαμποκέλαιο
 
ΣΙΡΌΠΙ
1 κούπα νες καφέ νερό
1 κούπα ζάχαρη καστανή
3 κ.γ. κακάο
70 γρ. κουβερτούρα (Εγώ βάζω της Nestle dessert με εκχύλισμα βανίλιας)
Δεν λιώνει μέσα μένει σε κομμάτια
 
ΓΛΑΣΟ
250 φυτική κρέμα γάλακτος
250 γρ κουβερτούρα
 
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Ανακατεύω τα στερεά υλικά σ'ένα λεκανακι..τα υγρά σε άλλο λεκανακι και μετά τα υγρά υλικά τα ρίχνω μεσα στα στερεά υλικά...ρα οποία ανακατεύω καλά!!!
Έχω προυερμανει το φούρνο μου στους 170° με αέρα...
Βάζω το υλικό μου σε φόρμα αποσπωμενη Νο 26 καλά λαδωμένη και αλευρωμένη με κακάο και ψήνω στο κάτω μέρος για 50' περίπου..Αυτό εξαρτάται από το φούρνο σας!!
Τρυπάμε με οδοντογλυφίδα και εάν δε κολλάει είναι ΈΤΟΙΜΟ!!
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το σιρόπι το οποίο βράζουμε τα υλικά του σ'ένα κατσαρολάκι για 4'
Τρυπάμε τη σοκολατοπιτα μας με μια οδοντογλυφίδα και στη συνέχεια Ρίχνουμε σιγά σιγά όλο το σιρόπι...το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και μετά από 3 ώρες φτιάχνουμε ένα ΓΛΑΣΟ..
Ζεσταίνουμε καλά τη κρέμα γάλακτος..Την αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε μέσα τη κουβερτούρα σε κομμάτια..
Την ανακατεύουμε και μόλις γίνει το ΓΛΑΣΟ μας το στρώνουμε επάνω στη ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ μας!!
Από πάνω έβαλα φράουλες και λίγο τρίμμα από ΦΥΣΤΙΚΙ ΑΙΓΊΝΗΣ!!